Estrella – tietoa meistä

Estrellan perunalastuja on valmistettu vuodesta 1957. Suomessa Estrellan tuotteita on ollut myynnissä vuodesta 1988 lähtien.

Mistä kaikki alkoi?

Vuonna 1946 ruotsalainen liikemies Folke Andersson aloitti  banaanien maahantuonnin Etelä-Amerikasta Ruotsiin. Hän päätti kutsua yritystään Estrellaksi, joka on espanjaa ja tarkoittaa tähteä.

Vuonna 1957 Folke matkusti New Yorkiin ja maistoi ensimmäisen kerran perunalastuja. Perunalastut olivat hänen mielestä parasta, mitä hän oli koskaan syönyt. Tästä inspiroituneena Folke päätti ryhtyä valmistamaan perunalastuja sekä popcornia Ruotsissa. Loppu onkin historiaa.

Suomeen Estrella rantautui vuonna 1988. Toimme ensimmäisenä markkinoille suomalaisten suosikkimaun Sourcream & Onionin. Perunalastutuotteiden lisäksi valmistamme nykyään myös muotolastuja, popcorneja, pähkinöitä sekä dippejä.

Vuodesta 2014 alkaen Estrella on kuulunut Intersnack-konserniin, joka on yksi Euroopan suurimpia suolaisten snacksien valmistajia. Suomessa myytävät Estrella-perunalastut valmistetaan omalla tehtaallamme Göteborgissa, Ruotsissa.