Olemme osa eurooppalaista Intersnack-konsernia ja tuotteemme tuotetaan Intersnackin tehtailla ympäri Eurooppaa. Kaikki käyttämämme tehtaat on sertifioitu ISO 50.0001 energiastandardin mukaisesti.

Pähkinämme tulevat omalta tehtaaltamme Puolasta ja mikropopconimme Ranskasta. Suurin osa tuotteistamme, peruna- ja muotolastut sekä valmiiksi popatut popcornimme valmistetaan Göteborgin lähellä Etelä-Ruotsissa.

Energian kulutus Snacksien valmistaminen vaatii paljon energiaa. Haluamme kuitenkin toimia kestävästi ja siksi tehtaallamme Göteborgin lähellä käytämmekin perunalastujen paistossa syntyvän lämpöenergian tehtaan ilman ja veden lämmittämiseen.

Muita tehtaamme ympäristötekoja:

2017 Vedenkulutus on laskenut

vuodesta 2014

2017 Biojätteen määrä on laskenut

vuodesta 2014

2017 Hiilidioksidipäästöt ovat laskeneet

vuodesta 2014

Hiilidioksidipäästöissä 92% vähennys

1. marraskuuta 2017 otimme lisäksi käyttöön täysin uusiutuvan biokaasun, jolla tehtaamme pyörii tänä päivänä. Sen ansiosta olemme onnistuneet pienentämään hiilidioksipäästöjämme jopa 92%.

Biokaasun tuotannossa syntyvä jäte käytetään maatalouden lannoitteena.

Biokaasu on kaasumaista biopolttoainetta, joka muodostuu orgaanisen aineen anaerobisesta hajoamisesta. Biokaasu on uusiutuvaa, sillä sitä voi tuottaa kaikesta orgaanisesta aineesta, muunmuassa omista jätteistämme ja sen sivutuotteet voidaan hyödyntää lannoitteena pelloillamme.

Tämän lisäksi biokaasu on ympäristöystävällistä, koska se vähentää lähi- ja hiukkaspäästöjä. Sen tuottaminen on turvallista, koska jalostetun biokaasun poltosta ei synny myrkyllisiä pakokaasuja.

AIB International Gold Standard Certification
Food Safety System Certification 22000
ISO 14001 Certification
ISO 50001 Certification
OHSAS 18001 Certification

Tulevaisuutta rakentamassa

Me Estrellalla haluamme osaltamme vaikuttaa ja tehdä valintoja paremman maailman puolesta. Näillä sivuilla kerromme käytännön teoista, joiden avulla kannamme vastuumme maapallon ja meidän kaikkien yhteisestä tulevaisuudesta.

Meille vastuullisuus tarkoittaa herkullisia, turvallisia ja vastuullisesti tuotettuja tuotteita, joita jokainen voi nauttia hyvällä omallatunnolla. Tämän takia pyrimme jatkuvasti tekemään tuotteiden valmistusprosessissa ja raaka-aineiden hankinnassa päätöksiä, jotka tekevät maailmasta paremman paikan.

Emme ole täydellisiä, mutta pyrimme jatkuvasti parempaan. Näillä sivuilla kerromme avoimesti teoistamme sekä suunnitelmistamme paremman tulevaisuuden puolesta.

Estrella ja vastuullisuus

Estrella osana Intersnack-konsernia tukee Euroopan Union kiertotalousaloitetta ja on sitoutunut työskentelemään jatkuvasti pakkausmateriaalin vähentämiseksi ja kierrätyskelpoiseksi muuttamiseksi:

  • Tavoitteenamme on vähentää pakkausmateriaalin käyttöä 10 %:lla (vertailukohtana vuosi 2014) vuoteen 2022 mennessä. Etsimme jatkuvasti keinoja tehostaa materiaalien käyttöä olemassa olevissa tuotteissamme.
  • Pyrimme muuttamaan kaikki kuluttajapakkauksemme kierrätettäviksi vuoteen 2025 mennessä.

Päästäksemme päämääräämme tarvitsemme tukea muilta yrityksiltä ja tuemmekin kaikin mahdollisin tavoin:

  • Pakkausteollisuuden kierrätettävien pakkausmateriaalien kehittämistä.
  • Jätteiden keräyksen, lajittelun ja kierrätyksen infrastruktuurin kehittämistä ja parantamista eri puolilla Eurooppaa.
  • Yhtenäisten lakien ja kannustimien toimeenpanoa koko Euroopan alueella.
  • Kierrätyksen asianmukaista järjestämista kaikkien kuluttajien ulottuville.

Tämän vuoksi sitoutamme aktiivisesti kaikkia sidosryhmiä, julkisia ja yksityisiä kumppaneita sekä muita teollisuudenaloja tukemaan innovatiivisten ratkaisujen kehittämistä. Samaan aikaan varmistamme ja valvomme edelleen tuotteidemme laatua ja pakkausmateriaalin toiminnallisuutta ehkäistäksemme tarpeettoman ruokajätteen syntymistä.