Vastuullisuutemme tuotannossa

Alhainen akryyliamidipitoisuus

Estrellan tuotekehitystiimi on jo vuosien ajan työskennellyt löytääkseen parhaat tavat akryyliamidipitoisuuden alentamiseen.

Olemme tutkineet eri perunalajikkeita ja löytäneet ne, joita käyttämällä perunalastujen akryyliamidipitoisuus pysyy alhaisena. Lisäksi olemme kehittäneet patentoidun valmistusmenetelmän, jolla perunalastuistamme tulee sekä rapeampia että akryyliamidipitoisuudeltaan alhaisempia.

Akryyliamidia voi muodostua elintarvikkeisiin niiden valmistuksen yhteydessä, kun tärkkelyspitoisia elintarvikkeita friteerataan, paistetaan uunissa tai rasvassa tai paahdetaan korkeissa lämpötiloissa (yli 120˚C). Akryyliamidi ei ole ainoastaan teollisissa elintarvikkeissa esiintyvä yhdiste, vaan sitä muodostuu myös kotitalouksien ruoanvalmistuksessa. Akryyliamidin enimmäismäärää ei ole vielä lainsäädännössä asetettu, mutta EU:n akryyliamidiasetuksessa 2017/2158 elintarvikkeiden valmistajat velvoitetaan toteuttamaan akryyliamidipitoisuutta vähentäviä toimenpiteitä. (Lähde: evira.fi)

Kaikki rasvat eivät ole samanlaisia

Olemme korvanneet tyydyttyneen rasvahapon tyydyttymättömällä rasvahapolla ja näin parantaneet tuotteidemme koostumusta huomattavasti. Käyttämällä tyydyttymätöntä rasvahappoa runsaasti sisältävää auringonkukkaöljyä (HOSO), olemme onnistuneet vähentämään tuotteissamme olevan saturoituneen rasvan määrää 75%:lla vuoteen 2016 verrattuna.

Jatkamme tuotteidemme kehitystyötä edelleen samaan suuntaan, luonnollisestikin maun kärsimättä.

Mahtava maku, ilman lisättyjä aromivahventeita

Asetimme jo vuosia sitten tavoitteeksemme luopua lisätyistä aromivahventeista kokonaan. Vuoteen 2017 mennessä olimme uudelleen kehittäneet yli 60 tuotteen reseptin ja saavutimme tämän tavoitteen.

Luonnolliset maut

Jo puolet tuotevalikoimastamme sisältää vain luonnollisia makuaineita. Jo vuodesta 2009 olemme tuoneet markkinoille vain luonnollisilla makuaineilla maustettuja tuotteita. Uudelleenkehitämme myös olemassaolevia tuotteitamme tavoitteenamme poistaa ei-luonnolliset osat myös niistä mausteseoksista, joissa niitä vielä tänä päivänä on.

Suolan määrä

Teemme jatkuvasti töitä vähentääksemme suolan määrää olemassa olevissa tuotteissamme maun kärsimättä. Uudet, markkinoille tuomamme tuotteet ovat kehitetään jo valmiiksi vastaamaan yhtiömme pitkänaikavälin tavoitetta alhaisesta suolapitoisuudesta.