Miksi luovuimme palmuöljystä

Me Estrellalla haluamme osaltamme olla mukana varmistamassa luonnon monimuotoisuuden säilymistä mahdollisimman rikkaana myös tulevaisuudessa. Siksi kaikki tuotteemme ovatkin nyt palmuöljyttömiä.

Mitä öljyjä käytämme?

Peruna- ja muotolastuissa käytämme omaa auringonkukka- ja rapsiöljyn sekoitustamme, joka sisältää hyvin vähän tyydyttynyttä rasvaa ja jonka Omega3/Omega6- suhde on oliiviöljyyn verrattava.

Pähkinätuotteissamme korvasimme sertifioidun palmuöljyn auringonkukkaöljyllä ja micropopcorneissamme auringonkukkaöljyn ja salpuun öljyn sekoituksella. Salpuun öljy on kasviöljy, jota saadaan Intiassa luonnonvaraisena kasvavan salpuun hedelmistä. Pähkinöiden kuorrutukseen ja glaseeraukseen käytämme auringonkukkaöljyä ja sheaöljyä.

Vaikka palmuöljyä tuotetaan myös vastuuullisesti, sen laajeneva tuotanto uhkaa tuhota suuria sademetsäaluita Kaakkois-Aasiassa. Sademetsien kaataminen heikentää myös uhanalaisten eläinten, kuten sarvikuonojen, norsujen, tiikerien ja orankien elinmahdollisuuksia. Indonesiassa ja Malesiassa viljely tapahtuu osin suoalueella, jonka viljelykäyttöön ottaminen on erityisen tuhoisaa ilmastolle, sillä nämä trooppiset hiilinielut sitovat enemmän hiiltä hehtaarilla kuin mikään muu ekosysteemi maailmassa.

SALPUU (Shorea Robusta)

Salpuu on Intiassa luonnonvaraisena kasvava puu, joka voi kasvaa jopa 35m korkeaksi ja elää jopa 100 vuotiaaksi. Kosteammilla alueilla se on ikivihreä, kuivemmilla alueilla se tiputtaa lehtensä kuivan kauden aikana (helmi- huhtikuun välillä). Sen hedelmät ovat n. 1,2cm pitkiä ja ne kypsyvät touko- heinäkuun välisenä aikana.

Koska puut kasvavat luonnonvaraisina metsissä, niitä ei ole geenimuunneltu eikä niiden kasvua tueta millään lannoitteilla. Hedelmät kerätään metsistä käsin, mikä tarjoaa yhden lisäelinkeinon paikallisille heimoille.

Estrellan micropopcorneissa käyttämä salpuun öljy tulee Chhattisgarhin alueelta Keski-Intiasta, jossa yhteistyökumppanimme Walter Rau toimii yhdessä paikallisten viranomaisten kanssa varmistaen salpuun hedelmien kestävän korjuun, luonnon monimuotoisuuden säilymisen sekä reilun korvauksen ja asianmukaiset työolosuhteet paikalliselle väestölle.