Estrella – tietoa meistä

Ruotsin ensimmäinen sipsien valmistaja

Vuonna 1957 Folke Andersson maisteli perunalastuja ensimmäisen kerran nyrkkeilyottelussa New Yorkissa. Se oli parasta mitä hän oli koskaan syönyt. Folke päätti aloittaa perunalastujen valmistuksen kotonaan Ruotsissa. Siitä päivästä lähtien me Estrellalla olemme tehneet kaikkemme voidaksemme tarjota sinulle Pohjoismaiden maukkaimpia snäcksejä, kaikkea juustonaksuista linssilastuihin.

Kun tajusimme, että suolaisia snäcksejä voi tehdä muustakin kuin perunasta, teimme popcornia maissista ja toimme Ruotsiin ensimmäiset popcorn -herkut. Paahdoimme, suolasimme, maustoimme ja paistoimme pähkinöitä. Käytimme aitoa juustoa ja teimme maagisen herkullisia juustonaksuja. Ja näin se jatkuu. Rakastamme snäcksejämme, ne ovat parhaita, mitä tiedämme. Mutta emme aio istua alas ja olla tyytyväisiä. Aiomme jatkossakin yllättää sekä itsemme että sinut uusilla innovaatioilla uusissa mauissa.

Brändi perustettiin jo vuonna 1946... Banaanien maahantuonnilla!

Tuohon aikaan Folke Andersson oli todellinen yrittäjä, joka teki bisnestä monista asioista. Mehupuristimet, asuntovaunut ja paljon muuta oli hänellä kaupan. Mutta ennen snacks- tuotannon alkamista Folke myi pääasiassa banaaneja! Hän toi banaaneja Etelä-Amerikasta, ja vielä nykyäänkin Ecuadorissa on hänen mukaansa nimetty jalkapallostadion. Tuonti Etelä-Amerikasta on myös se, mikä vaikutti yrityksen nimeen ”Estrella”, joka tarkoittaa espanjaksi ”tähti”.

Sipsimme valmistetaan Göteborgissa!

Tämä tässä on snacks -tehtaamme, jossa sijaitsee myös Ruotsin Angeredin pääkonttorimme, aivan Göteborgin keskustan ulkopuolella. Täällä istuvat mm. koneenkäyttäjät ja tuotekehittäjät. Suomen myynti- ja markkinointiorganisaatiomme istuu Aviapoliksessa Vantaalla.

Vastuu työntekijöistä

Estrella tekee aktiivista ja systemaattista ympäristötyötä keskittyen työntekijöidensä terveyteen ja turvallisuuteen. Työskentelemme aktiivisesti riskinarvioinnilla niin käynnissä olevassa toiminnassa kuin muutostilanteissa tapaturmien ja työperäisten terveyssairauksien ehkäisemiseksi. Tietenkin haluamme jatkossakin olla yksi Göteborgin ja Vantaan parhaista työpaikoista tulevaisuuden kyvyille. Jatkamalla joustavuuden, terveiden arvojen ja turvallisuuden painottamista pyrimme pysymään sellaisina myös tulevaisuudessa.

Osa Intersnack Groupia

Vuodesta 2014 Estrella on ollut osa Intersnack Groupia, saksalaista perheyritystä vuodesta 1870 alkaen, joka aloitti vuonna 1995 investoinnin vahvoihin paikallisiin snacks-tuottajiin. Intersnack Group on nykyään Euroopan suurin snacksien toimittaja.

Kuulumalla tähän eurooppalaiseen konserniin voimme yhdessä rakentaa mm. vastuullista tuotekehitystä ja oikeudenmukaista hankintaketjua.

Lue lisää

Estrella ja Suomen olympiajoukkue yhteistyö

Estrella ja Suomen olympiajoukkue päästävät yhdessä ilon irti kisakatsomoissa – monivuotinen yhteistyö alkaa.

Tällä yhteistyöllä olemme mukana tukemassa suomalaista huippu-urheilua ja samalla voimme tuoda iloa tuotteidemme kautta lukemattomiin kisakatsomoihin ympäri maata. On upeaa ajatella, että tuotteemme pääsevät mukaan suomalaisen kisamenestyksen jännittämiseen ja juhlintaan.

Lue lisää

Estrellan arvot

Vastuullisuus

Vastuullinen ajattelu ohjaa koko toimintaamme, olipa kysymys kuluttajista, työntekijöistä, yhteistyökumppaneista tai ympäristöstä. Valmistamme tuotteet läpinäkyvästi, parhaista raaka-aineista ja olemme ylpeitä niiden laadusta ja turvallisuudesta. Pitkän tähtäimen liiketoimintasuunnitelma, riskien hallinta ja yrityksen sosiaalinen vastuu ovat meille menestystekijöitä, jotka näkyvät koko toiminnassamme.

Asiakaslähtöisyys

Tuotteemme perustuvat kuluttajien toiveisiin ja kaupan tarpeisiin. Haluamme tuoda ihmisten elämään iloa ja nautintoa. Kaupalle lupaamme kasvua ja kannattavuutta snackstuoteryhmässä. Toimimalla tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa voimme saavuttaa liiketoiminnassa molemminpuolisia tuloksia. Joustavuus ja toimitusvarmuus ovat itsestäänselvyyksiä. Asiakkaat voivat luottaa meihin.

Makuelämyksiä

Rakastamme snackseja. Haluamme, että ne ovat markkinoiden parhaita, emmekä jätä mitään sattuman varaan. Ammattitaidolla, laadunvalvonnalla ja makutesteillä voimme varmistaa, että tuotteet ovat aina parhaita mahdollisia sekä maultaan että laadultaan. Brändilupauksemme mukaisesti pyrimme jatkuvasti tuomaan ihmisten elämään iloa ja nautintoa. ”ILON TÄHDEN” on myös omaa tekemistämme ohjaava motto.

Yhteisöllisyys

Tavoittelemme kannattavaa kasvua ja etenemme määrätietoisesti kohti pitkän tähtäimen tavoitteita. Sillä tiellä tarvitsemme toistemme tietoa, osaamista ja kokemusta. Ihmisten monipuolisuus, halu kehittyä ja erilaiset vahvuudet ovat rikkaus, joka tekee meistä vahvemman joukkueen. Luottamus, läpinäkyvyys ja avoimuus ohjaavat viestintää ja tehokasta päätöksentekoa. Vain me kaikki yhdessä voimme saavuttaa sekä lyhyen aikavälin että pitkän tähtäimen tavoitteet.

Yrittäjähenkisyys

Olemme osa riippumatonta perheyhtiötä. Toimintakulttuurimme on avoin ja yrittäjähenkinen. Jokainen työntekijä on täysillä mukana ja jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa. Olemme nopealiikkeisiä ja lähellä asiakkaita ja markkinaa. Arvostamme uusia ideoita ja haastamme itseämme päivittäin tavoitteiden saavuttamiseksi – kannattavana, itsenäisenä ja innovatiivisena snackskategorian edelläkävijänä.