Maistuvimmat snacksit

vilpittömin yritys

Näin työskentelemme kestävän kehityksen parissa

Valmistamme suolaisia snacksejä  maataloustuotteista, mikä vaatii suurta huolellisuutta luonnonvarojemme käsittelyssä. Elintarviketuottajana ja -työnantajana meillä on suuri vastuu ympäristöstä, kuluttajista, työntekijöistämme ja yhteiskunnasta laajemmin. Lähtökohtamme on, että aina löytyy parempi tapa tehdä asioita. Siksi jatkamme uusien tuotteiden kehittämistä, luomme pitkän aikavälin arvoa ja panostamme kestäviin, innovatiivisiin ratkaisuihin tulevaisuutta varten.

Juuri nyt: Lähde mukaan Perunamatkalle!

Perunamatkalla sukellamme sipsipussiin ja seuraamme perunan jännittävää matkaa taimesta valmiiseen pussiin. Tapaa Estrellan viljelijä Hans-Alfred, 25, Ängelholmin ulkopuolella ja seuraa perunan matkaa sipsitehtaalle Göteborgiin.

Kestävän kehityksen globaalit tavoitteet

Olemme osa kokonaisuutta ja kannamme yhteistä vastuuta kohti kestävän kehityksen globaalien tavoitteiden saavuttamista. Yrityksenä ja yhdessä muiden toimijoiden kanssa pyrimme yhteistyöhön riskien vähentämiseksi ja kestävän tulevaisuuden edistämiseksi ihmisten ja ympäristön kannalta. Yhdessä omistajamme Intersnack Groupin kanssa olemme sitoutuneet työskentelemään Science based targets (SBTI) -aloitteen mukaisesti, ja kumppanuutemme ovat tarkoituslähtöisiä, paikallisyhteisön hyödyn ollessa keskiössä. Tässä ovat Estrellalle tärkeimmät globaalit tavoitteet.

Hyvä terveys ja hyvinvointi
Sukupuolten
tasa-arvo
Kunnolliset työolosuhteet ja talouskasvu
Kestävä kulutus ja tuotanto
Kestävä teollisuus, innovaatiot ja infrastruktuuri
Ilmastonmuutoksen hillitseminen
Ekosysteemit ja biologinen monimuotoisuus

Kolme nopeaa makupalaa

Tässä on joitakin reiluja kannanottoja ja aloitteita. Lisää löydät kunkin kestävän kehityksen kategorian alta.

12,5 tonnia roskaa

Näin paljon roskia ovat nuorisoyhdistykset Angeredissa, Göteborgissa, keränneet luonnosta Estrellan ja Ruotsin Siistiä Ruotsi -yhteistyön aikana. Palkkioksi työstään jokainen yhdistys saa lahjoituksen klubikassaan. Vähemmän roskaa – enemmän nuorisourheilua.

12% vähemmän muovia

Tekemällä pussit hieman lyhyemmiksi ja ohuemmiksi säästämme vuosittain paljon muovia. Muovi on vähentynyt 12% vuodesta 2018 (vaikka pusseja myydään nykyään enemmän). Lisäksi olemme mukana Muovialoite i 2025:ssä. Lisää tästä löydät kohdasta ”Ympäristövastuu”.

Älykkäät ratkaisut

Sipsien valmistuksesta syntyvä lämmin höyry lämmittää tilojamme. Lisäksi jätteestämme tulee uutta vihreää energiaa ja lannoitetta perunoillemme. Todella älykästä!

EcoVadis Kulta-arvosana: Olemme osa Intersnack Groupia

Kestävyyden matkan tärkeänä virstanpylväänä Intersnack Group on saanut EcoVadisilta Kulta-arvosanan Kestävän kehityksen eteen tehtävistä hankkeista kokonaisuudessaan. Tämä sijoittaa meidät ryhmätasolla kaikkien tähän mennessä arvioitujen yritysten parhaimman 5% joukkoon ja asettaa meidät kauas elintarvike- ja juomateollisuuden keskiarvon yläpuolelle.

Reiluja uutisia

Sukella syvälle siihen, mitä parhaillaan työstämme, ja lue lisää reiluista uutisistamme.

Vege chips plate

3-4 ANNOSTA 1 pss (180 g) Estrella Maalaisperunalastuja 1 pkt (200 -250 g) tarjoiluvalmiita mustapapuja

Appelsiiniset pähkinä-taatelitryffelit

Rapeaa, pehmeää, makeaa, pirteää, suolaista, tahmaista ja silti kohtuu terveellistä! Kaikki tämä yhdessä pienessä pallerossa

Vadelmasmoothie bowl & suolapähkinägranola

Smoothiesta riittää yhdelle hengelle isompaan nälkään tai kahdelle osana isompaa ateriaa. Granola säilyy hyvin kuukauden

Sipsileivitetyt kanafileet ja savupaprikamajoneesi

Neljälle: Noin 3 dl Estrella Butter&Seasalt-chipsejä 1 dl vehnäjauhoja 4-6 ohutta kanafilettä 1 kanamuna Öljyä

Sipsiavokadoleipä

Tervetuloa herkuttelemaan modernilla twistillä varustetulla välipalalla, joka yhdistää perinteisen leivän, raikkaan avokadon ja suussa sulavan

Rapeat sipsifajitakset

Fajitas: 3 paprikaa suikaloituna 2 sipulia suikaloituna 2 kanan rintaleikettä (tai muuta lihaa/tofua) Rypsiöljyä paistamiseen

Kesäinen Tapas

Perunasalaatti: 1 pussi Estrella Holiday Dipmix 1½ dl oliiviöljyä 3 rkl valkoviinietikkaa 1 rkl silputtua

Pizzabileet

Pizza taikina: ½ tl suolaa 350 g jauhoja 25 g hiivaa (½ pakettia) noin 2

Dipmix Spiced Scampi

Marinaadi 2 tl tuoretta inkivääriä 1 punainen chili 1 pussi Estrella Garlic & Chili Dipmix

Bruschetta

Ainekset: 4 bruschettaa tai pientä patonkia hieman oliiviöljyä sivelyyn 1 pkt tomaattimurskaa 1 pussi Estrella

Vuoden kestävyysraportti

Täältä voit lukea Estrellan kestävyysraportin 2022. Avautuu uudessa ikkunassa

Lue lisää