Tehtaallamme valmistetaan tuotteita, joissa käytetään ainesosia, jotka sisältävät maitoa tai vehnää. Teksti ’saattaa sisältää jäämiä’, tarkoittaa, että tuote ei sisällä kyseistä ainesosaa, mutta samalla linjastolla tai sen viereisellä linjastolla valmistetaan muita tuotteita, jotka sisältävät näitä ainesosia. Tuotantolinjat pestään aina perusteellisesti ennen kuin ryhdytään valmistamaan seuraavaa tuotetta, mutta tästäkin huolimatta on mahdollista, että seuraavaan tuotantoerään siirtyy pieniä jäämiä, joihin kaikkein herkimmät saattavat reagoida.

Haluamme valmistaa parhaita mahdollisia snackseja. Laatutakuulla varmistamme sen, että mikäli tuotteessamme on jotain vialla, hyvitämme sen sinulle. Tarvitsemme sitä varten alkuperäisen tuotepakkauksen ja näytteen meille. Palautusohjeet löydät täältä.

Haluamme kantaa vastuumme ympäristöasioissa ja työskennellä paremman tulevaisuuden eteen. Olemme luopuneet 2018 keväällä palmuöljyn käytöstä ja käytämme ainoastaan rapsi- ja auringonkukkaöljyä. Voit lukea lisää ympäristöteoistamme vastuullisuus –sivustoltamme.

Maitopohjaiset ainesosat ovat suosittuja mausteseoksissa, koska maitotuotteet sopivat suomalaiseen makumaailmaan. Esimerkiksi herajauhe ja juusto ovat yleisiä seoksissamme käytettäviä ainesosia, koska ne antavat paljon makua. Pyrimme uusien reseptien kohdalla kehittelemään niin usein maidottomia makuja kuin se on mahdollista, mutta koska emme halua tinkiä parhaasta mahdollisesta mausta, osa uusistakin resepteistä sisältää edelleen myös maidon ainesosia. Olemme kehittäneet myös erinomaisen makuisia maidottomia mausteseoksia ja esimerkiksi kaikki Linssisipsimme ovat maidottomia, kuten myös Roasted Onion perunalastut.

Sitruunahappoa tuotetaan luonnollisesti myös kehossa ja sitä esiintyy luonnossa marjoissa ja hedelmissä. Sitruunahappoa käytetään antioksidanttina rasvan härskiintymisen estämiseksi. Perunalastut paistetaan öljyssä, ja sitruunahapon ansiosta lastut eivät härskiinny niin nopeasti.

Peruna on elävä tuote. Kun perunoita säilytetään pitkän aikaa, niihin muodostuu sokeria. Tästä syystä perunalastujen väri vaihtelee kauden mukaan.

Haluamme tarjota uusia makuja suomalaisille ja siksi tuomme vuosittain uusia tuotteita sekä pysyvään myyntiin että kausimauiksi. Joskus pysyvään myyntiin tuotu tuote ei myy odotusten mukaisesti. Toisinaan voi myös olla, ettei tuotetta voida enää jostain syystä valmistaa, jolloin joudumme poistamaan sen valikoimistamme. Kausimaut ovat usein erikoisempia makuja, joita myydään vain hetken aikaa.

Kettle cooked tarkoittaa, että perunalastut on valmistettu perinteisellä menetelmällä. Lastut ovat tavallista paksumpia. Ne on kypsytetty hitaasti keittämällä pienissä erissä ja matalammassa lämpötilassa. Tämä antaa lastuille kovemman ja uniikin rakenteen. Jokainen lastu on yksilöllinen ja maku täydellinen. Artisan –sarjassamme on tällä hetkellä kolme eri makuista kettle-perunalastua.

Kaikki Estrella perunalastut valmistetaan kuorimattomista perunoista, koska emme halua poistaa kaikkein ravintorikkainta osaa perunasta.

Vihreä väri perunassa johtuu klorofyllistä, joka on indikaattori siitä, että peruna on vaurioitunut kasvun aikana ja sen solaniinipitoisuus on kasvanut. Solaniini on normaali ainesosa perunassa, mutta sen pitoisuus eri lajikkeiden välillä vaihtelee. Käytämme perunalastujen valmistukseen lajikkeita, joiden solaniinipitoisuus on alhainen. Hyväksytyt maksimipitoisuudet on määritelty viranomaisten taholta ja tuotteissamme solaniinipitoisuus on selvästi hyväksytyn ylärajan alapuolella.
Tuotantolinjallamme erotellaan vihreät perunat pois valmistuksesta, mutta valitettavasti tämäkään toimenpide ei pysty aina poistamaan tuotannosta jokaista yksittäistä virheellistä lastua. Muutamat yksittäiset vihreät lastut eivät kuitenkaan aiheuta minkäänlaista terveysriskiä, eikä niistä tarvitse huolestua.