Smoothiesta riittää yhdelle hengelle isompaan nälkään tai kahdelle osana isompaa ateriaa.

Granola säilyy hyvin kuukauden päivät tiiviiseen lasipurkkiin säilöttynä.

Suolapähkinägranola

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 1 ½ dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 pss Estrella suolapähkinöitä
  • 1 ½ dl omenasosetta
  • 1 ½ dl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 2 tl kanelia
  • 3 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 1 ½ dl kuivattuja karpaloita
  • 1 ½ dl kuivattuja taateleita paloina

Vadelmasmoothie

  • 2 banaania pakastettuna
  • 1 dl vadelmia tuoreita tai pakastettuja
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl chia-siemeniä
  • ½ sitruunan mehu
  • koristeeksi tuoreita vadelmia ja minttua tai syötäviä kukkia

Valmistusohjeet

Suolapähkinägranola

  1. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, auringonkukansiemenet, seesaminsiemenet ja suolapähkinät. Sekoita joukkoon omenasose, hunaja, kaneli ja kookosöljy.
  2. Levitä granola leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 170 asteessa n. 1 tunti, sekoittele muutaman kerran paistamisen aikana.
  3. Anna granolan jäähtyä ja sekoita joukkoon kuivatut karpalot ja taatelit.

Vadelmasmoothie

  1.  Mittaa blenderiin banaanipalat, vadelmat, kookosmaito, chia-siemenet ja sitruunan mehu. Sekoita smoothieksi ja anna tekeytyä n. 10 minuuttia. Kaada smoothie kulhoihin, ripottele päälle suolapähkinägranolaa ja koristele tuoreilla vadelmilla ja mintun lehdillä tai syötävillä kukilla.

Murustele sipsit käsien välissä pieniksi muruiksi. Sekoita pippuria ja suolaa vehnäjauhoihin. Leivitä ohuet kanafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kanamunassa ja sitten sipsimuruissa. Paista kullankeltaisiksi öljyssä.